[clear]

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρικό σας εξοπλισμό όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε λεπτομερώς τη συμπεριφορά και την κατανάλωσή του.

Με αυτό τον τρόπο μπορούν να προσδιορίζονται οι ενεργειακές απώλειες και να βελτιστοποιείται η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μπορείτε να λειτουργείτε πιο αποδοτικά, ξεκινώντας από τη μέτρηση όλων των Ηλεκτρικών μεγεθών και τη σωστή Ενεργειακή Διαχείρηση βάση προτύπου ISO 50001.

Ο αναλυτές δικτύων διαθέτουν προηγμένες λειτουργίες ανάλυσης, οι οποίες κάνουν δυνατή την αποτελεσματική μέτρηση των κύριων μονοφασικών ή τριφασικών ηλεκτρικών μεγεθών: τάση, ρεύμα, συχνότητα, συντελεστής ισχύος, ενεργός και άεργος ισχύς, ενεργός και άεργος ενέργεια.

Επίσης είναι ικανό χάρις στις ταρίφες χρέωσης που μπορούν να ενσωματωθούν να γίνει μια αποτελεσματική ενεργειακή διαχείριση των φορτίων σας με σκοπό την εξοικονόμηση του ρεύματος.

Με την εγκατάστασή του σε πίνακες χαμηλής και μέσης τάσης, ο νέος αναλυτής κάνει δυνατή τη μέτρηση σε πραγματικό χρόνο, ελέγχοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της ηλεκτρικής ενέργειας χάρη στη μέτρηση της συνολικής αρμονικής παραμόρφωσης (THD-Total harmonic distortion).

Η αμφίδρομη μέτρηση της ενέργειας και της ισχύος και στα 4 τεταρτημόρια κάνει δυνατή την επιτήρηση τόσο της παραγωγής, όσο και της κατανάλωσης ενέργειας, με μια μόνο συσκευή.

Εκτός της βελτιστοποιημένης χρήσης των φορτίων, η μέτρηση σε πραγματικό χρόνο συμβάλλει στον περιορισμό τόσο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όσο και των δαπανών.

Όλα τα στοιχεία που συλλέγονται από τον αναλυτή μπορούν να μεταδίδονται γρήγορα σε απομακρυσμένα σημεία, μέσω συγκεκριμένων διασυνδέσεων επικοινωνίας – RS485 ή RJ45, με την υποστήριξη πολλών πρωτοκόλλων, που περιλαμβάνουν τα Modbus RTU, Modbus TCP/IP και Profibus DP.

Η εταιρεία Vascon Solar Experts Ltd σε συνεργασία με την εταιρεία N.N. Cοntrol Panels Ltd μπορεί να προμηθεύσει και να προτείνει λύσεις με τη χρήση των μετρητών γνωστού γερμανικού οίκου μάρκας Janitza.