Το Net Metering αναφέρεται σε μια συμφωνία μεταξύ της εταιρείας ηλεκτρισμού και ενός καταναλωτή ηλεκτρικού ρεύματος, που εγκαθιστά ένα τοπικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η συμφωνία προβλέπει ότι, αν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου καταμέτρησης, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι μεγαλύτερη από την κατανάλωση, το πλεόνασμα πιστώνεται στο επόμενο τιμολόγιο χρέωσης. Αν η παραγωγή είναι μικρότερη από την κατανάλωση, ο καταναλωτής χρεώνεται μόνο για τη διαφορά. Αν με το κλείσιμο ενός έτους από την εγκατάσταση του συστήματος παραγωγής, υπάρχει τελικά περίσσεια ενέργειας, αυτή χάνεται και η διαδικασία ξεκινά από την αρχή για το επόμενο έτος.

Ένα διασυνδεδεμένο σύστημα είναι σε μόνιμη σύνδεση με το δίκτυο της ΑΗΚ με σκοπό να διοχετεύει την ενέργεια που παράγει στο σύστημα. Δεν υπάρχουν αποθηκευτικοί μηχανισμοί και μια τέτοια εγκατάσταση πρέπει να σχεδιάζεται με τρόπο που να αποδίδει την μέγιστη ετήσια ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό επιτυγχάνεται με συνδυασμό πολλών παραγόντων.

Παρακάτω προτείνεται έτοιμο ολοκληρωμένο σύστημα των 3 kWp με δύο διαφορετικές επιλογές προϊόντων.

Net Metering Option 1

Αντιστροφέας 3000 W
Φωτοβολταϊκά 250W

Net Metering Option 2

Αντιστροφέας 3000 W
Φωτοβολταϊκά 250W

Net Metering Option 2

Αντιστροφέας 3000 W
Φωτοβολταϊκά 250W

fronious

Ο Fronius Galvo αναπτύχθηκε ειδικά για να καλύψει την αγορά που αναπτύσσεται πανευρωπαϊκά στο χώρο των φωτοβολταϊκών, αυτή των συστημάτων του ενεργειακού συμψηφισμού (net-metering).

Αποτελεί τον πιο σύγχρονο μονοφασικό μετατροπέα στις μικρές κατηγορίες ισχύος, με ισχύ εξόδου 3kW.
Στα highlights του μετατροπέα συγκαταλέγονται επίσης το έξυπνο σύστημα στήριξης αλλά και το ενσωματωμένο καταγραφικό δεδομένων με θύρα LAN και WLAN για παρακολούθηση μέσω internet.

Για πρώτη φορά ένας αντιστροφέας μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο Internet ασύρματα μέσω WLAN χωρίς τη χρήση επιπλέον εξοπλισμού.


NETMETERING-SOLAREDGE

 

Η καινοτομία της SolarEdge εντοπίζεται στην ενσωμάτωση βελτιστοποιητή ο οποίος δίνει την δυνατότητα για MPP Tracker σε κάθε φωτοβολταϊκό πλαίσιο. Αυτή η ανίχνευση γίνεται από τον αντιστροφέα καθώς πετυχαίνει σε κάθε δεδομένη στιγμή να προσαρμόσει την λειτουργία του στις δυναμικές παραμέτρους της εγκατάστασης (ρεύμα και τάση ανά Φ/Β πλαίσιο, τα οποία μεταβάλλονται με τις συνθήκες).

Ένας inverter, που διαθέτει έναν MPP Tracker, αντιμετωπίζει το σύνολο των φωτοβολταϊκών γεννητριών ως μία μονάδα παραγωγής ενέργειας, με αποτέλεσμα να ‘αδικεί’ κάποιες γεννήτριες που την δεδομένη στιγμή λόγω αυξημένης ηλιοφάνειας διαθέτουν καλύτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Ο inverter της SolarEdge μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε Φ/Β γεννήτρια μεμονωμένα, αντλώντας έτσι την μέγιστη ενεργειακή απολαβή σε κάθε δεδομένη στιγμή. Έτσι με τον συγκεκριμένο τρόπο σύνδεσης, σύμφωνα με τον οποίο κάθε Φ/Β πλαίσιο εφοδιάζεται με ένα κιτίο σύνδεσης SolarEdge, εξασφαλίζει την μέγιστη απόδοση καθώς ο αντιστροφέας δεν επηρεάζεται από τον αριθμό των Φ/Β πλαισίων και από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Ο τρόπος λειτουργίας αυτός επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε τα μέγιστα από τον διαθέσιμο χώρο εγκατάστασης, ακόμη και στην περίπτωση ανεπιθύμητων σκιάσεων ή δύο (και πλέον) διαφορετικών προσανατολισμών.


pumpdrive

 
Νέος ρυθμιστής στροφών αντλιών με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, solar pump drive ACS355
Μια αποτελεσματική λύση για συστήματα άντλησης νερού, ανεξάρτητη από το δίκτυο και φιλική προς το περιβάλλον.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ένα ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα τα τελευταία χρόνια, λόγω της μείωσης των αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων. Για το λόγο αυτό η ηλιακή ενέργεια αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο και στον τομέα της άρδευσης για την παγκόσμια γεωργία.

Ειδικά οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της ηλιακής ενέργειας θα βοηθήσουν να γίνουν αντιληπτά τα πλεονεκτήματα αλλά και το εύρος εφαρμογών της. Αναμένεται τα συστήματα άντλησης που στηρίζονται στην χρήση ηλιακής ενέργειας να γίνουν ιδιαίτερα δημοφιλή το προσεχές διάστημα.

Η ΑΒΒ διαθέτει ήδη μια πρωτοποριακή λύση για την άντληση νερού, κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης μέρας, χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια ως αξιόπιστη πηγή τροφοδοσίας. Κατασκεύασε και παρήγαγε το solar pump drive ACS355, το οποίο έχει ενσωματωμένη Οικογένεια ρυθμιστών στροφών solar pump drives ACS355 της ΑΒΒ με χρήση ηλιακής ενέργειας τεχνολογία υπολογισμού του σημείου μέγιστης ισχύος MPPT (Μax Power Point Tracking).

Χάρη στην τεχνολογία αυτή, το solar pump drive ACS355 της ΑΒΒ παρέχει αδιάκοπη λειτουργία, ακόμα και κατά τη διάρκεια δραστικών αλλαγών στην ακτινοβολία του ηλιακού φωτός, με αποτέλεσμα να επιτρέπει στην αντλία να δουλεύει με μέγιστη ισχύ χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.

Σε σύγκριση με τα συστήματα οδήγησης αντλιών που τροφοδοτούνται από γεννήτριες diesel, το solar pump drive ACS355 της ΑΒΒ από τη στιγμή που εγκαθίσταται δεν έχει κανένα κόστος καυσίμου, εκπομπές καυσαερίων ή αποτύπωμα CO2.
Αντιθέτως είναι αθόρυβο, φιλικό προς το περιβάλλον με χαμηλό κόστος συντήρησης και χρόνο ζωής μέχρι και 25 χρόνια. Είναι επίσης ανεξάρτητο από το δίκτυο με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται από διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αυξήσεις τιμολογίων αλλά και καταστροφή κινητήρων λόγω μεταβολών στην τάση του δικτύου.

pumpdrive

Το νέο solar pump drive ACS355 της ΑΒΒ καλύπτει ένα εξειδικευμένο κομμάτι της αγοράς το οποίο όμως αναπτύσσεται και γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλές διότι βρίσκει εφαρμογή σε πολλούς τομείς. Μερικοί από αυτούς είναι η άντληση υπογείων υδάτων, η αγροτική άρδευση, η δασοπονία, ο έλεγχος ξηρασίας, η κτηνοτροφία, ο εφοδιασμός νερού στα νησιά, η επεξεργασία λυμάτων και πολλές άλλες.

Επίσης τα solar pump drives χρησιμοποιούνται ολοένα και συχνότερα σε έργα δήμων και κοινοτήτων, σε πάρκα πόλεων, σε τουριστικά αξιοθέατα και καταλύματα αλλά και σε γεωτρήσεις και σιντριβάνια που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές.


kostal

Οι αντιστροφείς της KOSTAL είναι οι πλέον λειτουργικοί και αξιόπιστοι ως προς τη συμβατότητα με το δίκτυο, την ικανότητα παραγωγής και την ασφάλεια. Η οικογένεια του οίκου KOSTAL καλύπτει όλο το φάσμα ισχύος εώς 10 kW (2.8-10kW) γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς για χρήση σε οικιακά συστήματα.

sma


Η SMA είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των αντιστροφέων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι αντιστροφείς του γερμανικού κολοσσού SMA χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα έργων, από οικιακά συστήματα μέχρι πάρκα. Τα προϊόντα της είναι ευρέως αναγνωρισμένα για την ποιότητά τους και την αξιοπιστίας τους.

Πακέτα προσφορών για Net Metering

Υψηλή ποιότητα-Ανταγωνιστικές τιμές.