Λαμπτήρες LED

Ο Φωτισμός είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς και εύκολους τρόπους για εξοικονόμηση χρημάτων από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η αντικατάσταση των ενεργοβόρων συμβατικών λαμπτήρων με νέας τεχνολογίας επηρεάζει σημαντικά την μέση κατανάλωση ενέργειας, βελτιώνει την ποιότητα του φωτισμού και σας απαλλάσσει από αντικατάσταση λαμπτήρων για χρονικό διάστημα πολλών ετών.

Ο ενεργειακά αποδοτικός φωτισμός έχει τη δυνατότητα να επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας για φωτισμό έως και 95%, σε σχέση με το συμβατικό φωτισμό με λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Νέα εποχή στο φωτισμό

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2005/32/ΕΚ, η οποία εκδόθηκε στις 18/03/2008, από την 01/09/2009 οι λαμπτήρες πυρακτώσεως των 100W και άνω σταμάτησαν να παράγονται και να διατίθενται στην αγορά. Σταδιακά απαγορεύτηκε και η κυκλοφορία όλων των λαμπτήρων πυρακτώσεως κάτω των 100W. Σκοπός της οδηγίας είναι να διατίθενται στην αγορά μόνο λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας νέας τεχνολογίας CFL, LED ή Eco30, οι οποίοι προστατεύουν το περιβάλλον, εξασφαλίζοντας την ίδια απόδοση σε φωτισμό.

Πλεονεκτήματα

  • Η απόδοση μιας πηγής φωτός τύπου LED ξεπερνάει την αντίστοιχη οποιουδήποτε άλλου παραδοσιακού τύπου φωτισμού, καθώς συγκεκριμένα ένα σύστημα με φωτισμό τύπου LED εξοικονομεί ως και 85% ηλεκτρικής ενέργειας, συγκρινόμενο με ένα λαμπτήρα πυρακτώσεως
  • Οι λαμπτήρες LED καλύπτουν τις νόρμες EU RoHS και δεν περιέχουν ρυπογόνα υλικά και επικίνδυνα στερεά, υγρά ή αέρια όπως υδράργυρο, κάδμιο, μόλυβδο, χρώμιο ή αέριο ξένον
  • Η διάρκεια ζωής των λαμπτήρων LED είναι πάνω από 20.000 ώρες, η οποία είναι 20 φορές μεγαλύτερη από τη διάρκεια ζωής ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως, μειώνοντας το κόστος αντικατάστασης και συντήρησης
  • Οι λαμπτήρες LED δεν εκπέμπουν καθόλου υπεριώδη (UV) και υπέρυθρη (IR) ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να μην καταστρέφονται ευαίσθητα φωτιζόμενα αντικείμενα όπως πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, κλπ
  • Οι λαμπτήρες LED δεν εκπέμπουν καθόλου ηλεκτρομαγνητικά κύματα (ΕΜ) και ραδιοσυχνότητες (RF), οι οποίες ακτινοβολίες αυτές πιθανώς να είναι ένοχες για ημικρανίες και ίσως και για βλάβες στον εγκέφαλο
  • Οι λαμπτήρες LED διατίθενται με μεγάλη δυνατότητα επιλογής θερμοκρασίας χρώματος, αφού κατασκευάζονται λευκού (από 2000Κ έως 10000Κ) καλύπτοντας τις ανάγκες διαφορετικών εφαρμογών, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πολυχρωμίας (RGB).

Η Vascon Solar Experts Ltd διαθέτει λαμπτήρες LED που μπορούν να αντικαταστήσουν σχεδόν όλους τους υπάρχοντες τύπους λαμπτήρα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κτιρίων καθώς και δημοτικό φωτισμό και φωτισμό οδών.

Προτάσεις:

Το πρώτο λοιπόν βασικό στάδιο για την εφαρμογή ενός προγράμματος αντικατάστασης λαμπτήρων είναι η καταγραφή τους όσον αφορά τη θέση τους, την ισχύ τους και το επίπεδο φωτισμού τους lux.

Επίσης, θα πρέπει να καταγραφούν οι τεχνολογίες και οι διακόπτες που τους ενεργοποιούν. Τέλος θα πρέπει να καταγραφούν τυχόν πηγές φυσικού φωτισμού αλλά και τυχόν απαιτήσεις σε αισθητήρες κίνησης ή φωτός.

Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει εντοπισμός των λαμπτήρων LED που θα αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες υποδομές, ο αριθμός των τεμαχίων και τα κόστη. Κατά την εφαρμογή ενός προγράμματος αντικατάστασης λαμπτήρων με LED θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλα τα πιθανά κόστη που μπορεί να προκύψουν όπως κόστος λαμπτήρων, εξοπλισμού, μελέτης και απροβλέπτων.

Η μελέτη αντικατάστασης φωτισμού με στοιχεία LED θα πρέπει να βασίζεται σε πραγματικά οικονομικά στοιχεία και καταναλώσεις, ώστε το αποτέλεσμα της να είναι πραγματικό και να μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια ο εσωτερικός βαθμός απόδοσης και η περίοδος αποπληρωμής.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τη μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας με τη χρήση λαμπτήρων LED.

[clear]

LED-lighting-products